Politikai demonstráció a sztrájk?

Érdemes megnézni, hogy a jövő szerdára meghirdetett sztrájk munkavállalói demonstráció-e vagy pártpolitikai jellegű demonstráció - mondta egy kérdésre válaszolva Daróczi Dávid a pénteki kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

A kormányszóvivő arra a kérdésre, hogy mi a kormány álláspontja a jövő szerdai sztrájkról, kifejtette: Magyarország demokratikus jogállam, ahol a pártoknak, szakszervezeteknek, munkavállalóknak is joguk van a saját érdekeik képviseletéért az utcára vonulni.

Érdemes ennél a szerdára meghirdetett sztrájknál megnézni, hogy munkavállalói demonstrációról vagy esetleg pártpolitikai jellegű demonstrációról van-e szó - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a sztrájkfelhívás előkészítésében egy szakszervezeti konföderáció, a Liga vesz részt, valamint a Ligához tartozó kisebb ágazati szakszervezetek.

Mint mondta, nem tudja, van-e kapcsolat aközött, hogy a többi nagy szakszervezeti tömörülés nem csatlakozott ehhez a demonstrációhoz, illetve aközött, hogy a Liga szakszervezet elnöke az elmúlt napokban Orbán Viktorral egyeztetett "és valamilyen megállapodást kötöttek egymással", hozzátéve, hogy a kettőnek van-e egymáshoz köze, azt nem tudja megítélni.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a sztrájkot támogatja és részt vesz a felhívás terjesztésében a Fidesz és a Jobbik. "Rajtuk kívül más nem" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI