Ecclestone visszavonul?

Bernie Ecclestone, a Forma-1 elsőszámú irányítója azt mondta, hogy akár a visszavonulását is fontolóra veszi, ha a zöld asztal mellett dől el az idei világbajnokság végeredménye."Nem hinném, hogy az F1 rajongói örülnének egy ilyen döntésnek. Ha mégis bekö

"Nem hinném, hogy az F1 rajongói örülnének egy ilyen döntésnek. Ha mégis bekövetkezne, akkor el kell gondolkodnom a visszavonulásomon" - nyilatkozta a Times című tekintélyes napilapnak Ecclestone. "Hiszem és vallom, hogy a pályán elért eredményeket nem szabad megváltoztatni."
Az idei világbajnokság utolsó versenyét, az interlagosi futamot a finn Kimi Ra:ikkönen (Ferrari) nyerte, aki ezzel a diadallal pályafutása során először világbajnok lett, egy ponttal megelőzve Lewis Hamiltont (McLaren-Mercedes).

A viadal után ugyanakkor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előbb vizsgálatot indított annak gyanújával, hogy a Williams és a BMW-Sauber autóiba nem a szabályoknak megfelelő üzemanyagot töltöttek, aztán úgy döntött, nem szankcionálja a két csapatot. A McLaren-Mercedes azonban fellebbezést nyújtott be, ugyanis a két érintett csapat eredményei akár a vb-címet is befolyásolhatják. A német Nico Rosberg (Williams) negyedik, a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) ötödik, a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) pedig hatodik volt a futamon, mögöttük ért célba a mclarenes Hamilton, aki ha előrébb kerül, világbajnok lenne. A FIA csütörtöki ülésén tárgyalja a McLaren fellebbezését.
Forrás: MTI