Autókkal csaltak

Több mint száz nagy értékű autóval és munkagéppel hajtott végre csalássorozatot az a bűnözői csoport, amelyet mostanra derített fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya a rendőrség internetes oldalára kedden feltett információ szerint.

A gyanúsítottak ellen orgazdaság, egyedi azonosító jel meghamisítása, közokirat-hamisítás, valamint csalás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a közlemény szerint, amelyből kiderül: az ügynek jelenleg 48 gyanúsítottja van, közülük többeket előzetes letartóztatásba helyeztek, mások szabadságvesztés büntetésüket töltik büntetés-végrehajtási intézetekben.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a társaság megváltoztatta részint lopott, részint legálisan a tulajdonukban lévő gépkocsik azonosítóit, majd azokhoz hamis iratokat készítettek; ezt követően a hamis iratokkal forgalomba helyezett autókra nagy összegű hitelt vettek fel.

Ezt követően a lopott gépkocsikat külföldi bűntársaiknak értékesítették, a legálisan beszerzett, tulajdonukban lévő gépkocsik azonosítóit eredeti állapotba visszaállították, majd a hazai kereskedelemben értékesítették.

Forrás: MTI