Dávid a "gumicsont-politizálásról"

Az MDF elnöke szerint még nem késő, hogy az országgyűlési képviselők abbahagyják a "népszavazási őrületet, a gumicsont-politizálást", és értelmes párbeszédet folytassanak egymással. Változtatniuk kell ugyanis a magyar közéleten, 2008 legyen ezért az új po

Az ellenzéki párt elnöke a Medián friss felmérésére hivatkozott. Értelmezése szerint ebből az derült ki, hogy a népszavazás kapcsán az MDF képviseli a választók 60 százalékát, vagyis azokat az embereket, akik nem érzik értelmét most semmilyen népszavazásnak. Ezek az emberek nem értenek egyet azzal, hogy rájuk testálják azokat a döntéseket, amelyeket a parlamentben kellene meghozni - mondta.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: a nép okosabb, mint a politikusaink, maguk is tudják, mit jelent itthon a képviseleti demokrácia. Hiába szavaznak ugyanis igennel a népszavazás valamelyik kérdésére, annak törvény nélkül sosem lesz hatálya, és a törvényt a parlamentben hozzák meg. Ha a képviselők most nem értenek egyet, a referendum után sem fognak biztosan, a népszavazás kiírására és lebonyolítására viszont sok pénzt kellene költeni - érvelt az MDF elnöke.
Forrás: FH