MSZP-s elnököt választottak

Várnai Lászlót, Kiskunhalas polgármesterét választották meg az MSZP újjászervezett városi szervezete elnökévé szombaton Kiskunhalason.

A helyi szervezet elnöki tisztére egyhangúlag Várnai László polgármester kapott jelölést, akire az 50 igazolt tag közül 47-en szavaztak. Várnai László a Zuschlag-ügy kirobbanása után párttagságát a helyi szervezetben felfüggesztette.

A szombat délelőtti taggyűlés elején részt vett Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője is. A sajtó számára végig nyilvános ülésen ott volt a megyei elnökség több tagja is.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, akit az országos elnökség a kiskunhalasi szervezet újjászervezésének felügyeletével bízott, meg végig a helyszínen volt.

Megvannak azok a keretek, amelyek mentén az MSZP helyi szervezete a város érdekében tevékenykedni tud - mondta Szekeres Imre, a szavazás eredményének kihirdetése után.

Várnai László az MTI-nek elmondta, hogy a város életére, megítélésére is nagyon rossz hatással volt a Zuschlag-ügy, mert egy "burokba" zárta Kiskunhalast, melyből most ki kell törni.

Kiskunhalas mellett a környező településeken is tisztségviselő-választást tartottak. Korábban a környező települések tagsága is a kiskunhalasi szervezethez tartozott.

A Zuschlag János vezetése alatt "felduzzasztott" szervezet több, mint 500 fős létszáma a tagregisztráció után ötödére csökkent.

A kiskunhalasi és a környező települések újjáalakult MSZP szervezetei társult szervezetet hoztak létre, melynek szintén Várnai László lett az elnöke.

A választásra azért került sor, mert az MSZP országos etikai bizottsága a kiskunhalasi szervezetet feloszlatta. Az országos etikai bizottság azért döntött a szervezet feloszlatása mellett, mert Zuschlag Jánost, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének korábbi ügyvezető elnökét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét és nyolc társát bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt. Az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János nem mondott le választott tisztségeiről, de a kiskunhalasi pártszervezet feloszlatása után párttagsága megszűnt.

Forrás: MTI