DJ párbaj ma este

Ma este magyar rockzenei premier lesz hallható és látható este kilenctől a Wigwam Rock Klubban. Ekkor kezdődik - a Pont FM és a Wigwam közös rendezésében - az Első Magyar Rock DJ Párbaj, melyben hat vállalkozó szellemű párbajhős méri össze rockzenére tánc

A rock modern western hősei egyfelől az "indiánsátor" népszerű lemezlovasainak sorából kerültek ki. A képzeletbeli ring másik oldalára pedig érkeznek a rock műfaj igazi hazai nagyágyúi. Név szerint az előbbiek: DJ Paplan, DJ Kecske és DJ Tomi, míg a legendás harcosok: "Dübörgő" Szigeti Ferenc a Karthago-ból, "Zorall" Szasza a Sex Action-ből és "Angyalarcú" Szekeres András a Junkies-ból. Szóval akinek a Rock DJ-ről nem Robbie Williams dala ugrik be elsőre, annak a Wigwamban a helye.

Jókai Mór a párbajról
A párbaj se nem törvényes, se nem helyeselhető, de mégis használt és bevett intézvény. Vannak sérelmek, vannak megtámadások, mik ellen a törvény ótalmat nem nyújt, a közhatóságok nem biztosítanak.
Ha egy jellemkérdésben gyöngének állítanak valakit.
Ha egy nem kedvelt viszonynak útját kell állani.
Ha egy titokban terjesztett álhírnek egy csapással véget kell vetni.
Ha egy politikai vitában valaki prostituálva érzi magát.
Egyszóval, mikor a felek nem vérszomjból, nem dühből keresik a párbajt, hanem kénytelenek azt előidézni, hogy szívök erejét, véleményük tartósságát a halál kapuja előtt is bevallják; rendesen ilyenkor szoktak a párbajsegédek pisztolyt adni a vívók kezébe. Azok hidegvérrel fognak eszmélni, mindegyik el van határozva magát kitenni a lövésnek, de ellenfelére nem lőni. A párbaj végződik nemesen, férfiasan. Az illem kívánatainak elég van téve, a sérelmes kérdés eltemettetik, s azt többé előhozni nem szabad.

Jókai Mór: Egy magyar nábob
Az első körben minden párbajhősnek öt-öt zenetöltény áll majd a rendelkezésére. A manapság felkapott szórakozóhelyekről teljesen eltűnő konferálási lehetőség is visszatér. Mindegyik lemezlovas annyit beszélhet a zenék előtt, amennyit nem szégyell. Talán ezen a ponton jutnak némi előnyhöz a zenészek.

A következő fordulóban már csak három-három számot „sütnek el” egymásra a résztvevők. A versenyben maradtak közt a harmadik forduló dönt. Ez összesen körülbelül 10 számot jelent. A győztes az viadal után az est házigazdájával a Pont FM Rocközön című műsorát Hartmann Zolival közösen folytatja a közönség szórockoztatását.

A hét folyamán a párbajhősök nyilatkoztak ma esti terveikről, taktikájukról. A DJ-k elmondták, hogy a párbaj egyik legnehezebb pillanat az első „lövés” lesz, igaz ugyanennyire ütős számot kell találni utolsó „lövésnek” is, viszont akkor már látják, hogy mire hogyan reagál a közönség. Sorshúzás fog dönteni arról, hogy ki kezdi a viadalt. Különösebben nem készülnek, mert nagyon sok improvizáció van amúgy is ebben a szakmában és ez halmozottan érvényes a párbajra. Annyit elárultak – pontosítás nélkül – hogy Billy Idol lesz, és valamelyik „töltény” punk zeneként fog kidurranni a lemezjátszókból.

Az minden kétségen felül áll, hogy nehéz dolga lesz annak a lemezlovasnak, aki Szekeres Andrással kerül szembe. Bár a zenész nem árult el konkrétumokat szombati terveiről, annyit azért mondott, hogy igyekszik olyan számokat játszani, amiket ő nem szokott ilyen rock bulikon hallani, pedig nem lenne rossz.

Szigeti Ferenc felfedett párbajkártyáiból egy nevet, ami biztos, hogy nem fog hiányozni: ez a Deep Purple. Hozzátette, hogy aki érti és szereti a rock zenét, az tudja életkortól függetlenül azt, hogy mit tett le a Deep Purple annak idején a rockzene asztalára. Óriási újdonságot, igazi zenei forradalmat hozott az együttes első három albuma. Megkerülhetetlen.

Azok, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak megjelenni a helyszínen a Pont FM-en a 88.1-es frekvencián követhetik figyelemmel a példa nélküli küzdelmet. Aki el szeretné dönteni az Első Magyar Rock DJ Kupa sorsát, vagy egyszerűen csak rockzenére kíván bulizni, esetleg csak óriási üvöltéssekkel kívánja emelni az esemény fényét és hangját, annak ma este kilenckor a Wigwamban a helye.

Szavazni üvöltéssel, kiáltással, tapssal, füttyel és egyéb hangokkal lehet a helyszínen, a cím: Budapest, XI. Fehérvári út 202.