A kormányszóvivő kioktatta Orbánt

Orbán Viktor vonja vissza korábbi döntését, és támogassa Gyurcsány Ferenc köztisztasági csomagját! - hangoztatta Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtökön. Hangsúlyozta: a Fidesz elnöke ne támogassa tovább a mutyizást a Parlamentben.

Ha nem így tesz, egyetlen tisztességes választása marad: fel kell szólítania párttársait, hogy mondjanak le a trükkös pénzekről, amiket a rendes fizetésükön felül tesznek zsebre a parlamentben - tette hozzá.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, a képviselők többsége ugyanis alapvetően nem a hivatalos fizetéséből él, mert a nettó bérén felül annak akár a dupláját, sőt tripláját is hazavihetik különböző egyéb juttatások formájában. Ezzel a pénzzel ráadásul szinte el sem kell számolniuk, mert annyira lazák az előírások, más embereket már rég az adóhatóság vizsgálna feleannyiért - hangoztatta.

Daróczi Dávid úgy fogalmazott: aljas szemforgatásnak tartja, ha Orbán Viktor az egyik percben szociális válságról beszél, a másikban meg a politikusok kiváltságait védi, és elutasítja, hogy rendet tegyenek végre a parlamenti zsebekben is.
Forrás: MTI