Szorul a húrok Budaházy körül

A Budaházy György ellen alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása bűntettének előkészülete miatt a Fővárosi Bíróság előtt folyamatban lévő büntetőügyében megérkezett a Fővárosi Főügyészség indítványa - tájékoztatta a bíróság kedden az MTI-t.

A bíróság az indítvány érkezésétől számított harminc napon belül dönt az előkészítő ülés megtartásáról - közölte a bíróság sajtótitkársága, amelyet az MTI a Népszava című napilap keddi cikke nyomán keresett meg.

A lapnak Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyészség megküldte a bíróságnak a Budaházy György lakhelyelhagyási tilalmának megszegésével kapcsolatos iratokat.
Közölte: "miután a rendőrségtől még a múlt hónapban megkapták az október 22-én készült felvételeket, azokat továbbították a Fővárosi Bíróságnak".

Mint a cikkben olvasható, az előkészítő ülés keretében hozhatnak majd döntést arról is, súlyosbítják-e az életben lévő kényszerintézkedéseket. Az ilyen esetekben egyébként - mint írták - rendbírság, házi őrizet vagy előzetes letartóztatás is szóba jöhet.

Forrás: MTI