Megvan Révész Máriusz bántalmazója

Konkrét adat merült fel a Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőt bántalmazó rendőr kilétére vonatkozóan - mondta el az MTI-nek Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentek kapcsán.

A szóvivő az MTI-nek úgy fogalmazott: az ügyészek még vizsgálják, hogy a tudomásukra jutott adat megalapozott-e, mindezt tanúkihallgatásokkal és szükség szerint további bizonyítási eszközök igénybe vételével végzik.

A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy a héten számos rendőrt hallgatnak meg tanúként az ügyben.

Az ügyészség egy hónappal ezelőtt aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűnsegédlete miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy főtörzsőrmestert az ügyben. Őt azzal gyanúsítják, hogy bár nem vett részt Révész Máriusz bántalmazásában, a gumibotozásnak tétlen szemlélője volt, így jelenléte szándékerősítőnek minősül.

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő a tavaly október 23-án vele szemben foganatosított rendőri fellépés miatt tett feljelentést. Az ellenzéki képviselő a Fidesz nagygyűlését követően, az Astoria környékén sérült meg, amikor a tüntetők és a rendőrök összecsaptak egymással.

A Magyar Nemzet cikke szerint a bántalmazó azonosítása azért tartott egy évig, mert a történtekkor a rendőr nem viselt azonosítót és az arca el volt takarva.
Forrás: MTI