Plüssbabák a gyerekekért

Négymillió eurót szándékozik összegyűjteni plüssfigurák eladásából a világ leghíresebb skandináv lakberendezési áruházlánca. A befolyó összegből 2008-ban 9 országban 12 oktatási programot finanszíroznak.

Egy iskola számára az egyeurós összeg körülbelül 20 darab ceruza és 2 vonalzókészlet megvásárlását jelenti. Az IKEA az UNICEF-fel együttműködve szeretné elérhetővé tenni minden gyermek számára a tanulás lehetőségét és a jobb életkörülményeket.

A 2007. évi akció során befolyó összegből - az iskolai kellékek beszerzésén túl - a vízellátást és az illemhelyek színvonalát javítják majd.

Az idei kampány albániai, bangladesi, kínai, elefántcsontparti, indiai, pakisztáni, oroszországi, Sierra Leone-i és vietnámi projekteket támogat.

A puha állatfigurák megvásárlása során - függetlenül azok árától - egy eurót adományoz az IKEA az UNICEF és a Save the Children szervezetek számára.

Immár második éve, 2005 óta minden novemberben elindul az "1 euró egy egész vagyon, amely mosolyt csalhat a gyerek arcára" nevű jótékonysági akció.

Tavaly az áruházlánc összesen 6,9 millió eurót gyűjtött össze és utalt át a világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezeteinek. Az idei kampány célja további négymillió euró összegyűjtése.
Forrás: MTI