Már az ügyészségen Szijjártó ügye

Hivatali visszaélés miatt tett bejelentést a Szijjártó Péter fideszes politikus által vezetett győri önkormányzati bizottság pályázati támogatások odaítélésével kapcsolatos egyes döntései miatt egy helyi szocialista politikus a Legfőbb Ügyészségen kedden.

Az önkormányzati bizottságban olyan emberek vettek részt a pályázatok elbírálásában és olyan emberek tettek javaslatot a pénzek felosztására, akik maguk is pályáztak - mondta az ismeretlen tettes elleni bejelentésről szólva az MTI-nek Gergely Zoltán, a szocialista párt győri szervezetének elnökségi tagja.

Gergely Zoltán szerint felmerül annak a gyanúja, hogy Szijjártó Péter tudtával az általa vezetett bizottságból milliók vándoroltak a Fideszhez, illetve a Fidelitashoz köthető politikusokhoz, azok családtagjaihoz, és cégeihez.

A győri szocialista politikus megjegyezte, hogy egy ízben olyan jelentkező nyert el támogatást, aki eleve nem is indulhatott volna a pályázaton.

Gergely Zoltán hozzátette: nem lenne szerencsés a győri ügyészséget egy ilyen üggyel terhelni, ezért fordultak a feljelentéssel a Legfőbb Ügyészséghez.
Forrás: MTI