Heccből tettek betont a sínekre

Heccből és kíváncsiságból tett két fiatalkorú és egy felnőtt korú férfi a vasúti sínekre egy vasbeton talpfát még október 31-én a Békés megyei Magyarbánhegyes és Medgyesegyháza között - közölte az MTI-vel a rendőrség kedden.

Mint a távirati iroda korábban megírta, a menetrend szerint közlekedő személyvonat nekiment a talpfának, azt mintegy 150 méteren keresztül maga előtt tolta, ám a szerelvény nem siklott ki, és személyi sérülés sem történt.

Az esetet követően a mezőkovácsházi rendőrök által lefolytatott nyomozás eredményeként előállítottak három magyarbánhegyesi gyanúsítottat, akik elismerték a cselekmény elkövetését - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Pengő Erzsébet elmondta: a három férfi a kihallgatása során elmondta, korábban már egy televízió képernyőjét is a sínekre tették, hogy megnézzék, mi fog történi. Október utolsó napján pedig a sínek mellett sétálva találták meg a talpfát és helyzeték fel a vasúti pályára, majd pedig távolról figyelték az eseményeket.

A gyanúsítottak vallomásuk szerint heccből és kíváncsiságból rakták fel a sínekre a képernyőt, majd pedig a vasbeton talpfát.

Ellenük a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Forrás: MTI