Közzétették az elnöki pályázatot

Országos politikai napilapokban tette közzé hétfőn a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat felhívását a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége; a szöveget kedden és szerdán is megjelentetik.

Százhúszezer forint ellenében november 12-e és 30-a között, munkanapokon délelőtt tíztől délután két óráig vehetik át a közalapítvány titkárságán az érdeklődők a pályázati csomagot.

A pályamunkákat január 28-án négy órán át, délután kettőig adhatják le a posztért versenybe szállók ugyanott; az indulók személyes meghallgatása február 4-e és 6-a között lesz, míg az elbírálás határideje február 25.

A posztért versenybe szállónak valamely uniós tagország teljes jogú állampolgárának és büntetlen előéletűnek kell lennie, de elvárás az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, az MA-fokozat vagy az ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes nyelvtudás angol és még egy idegen nyelven.

A pályázónak előzetesen vállalnia kell, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, valamint nyilatkozik: a pályázó semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival. Követelmény a szakmai önéletrajz elkészítése is.

Március elején jár le Rudi Zoltán tévéelnöki mandátuma; a kuratóriumi elnökség október 17-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre.

Forrás: MTI