Egymilliárd sms

Több mint egymilliárd sms-t küldenek a britek hetente, jelentette hétfőn a BBC a Mobile Data Associaton (MDA) legfrissebb adataira hivatkozva. Magyarországon a 2006-os adatok szerint háromnegyed év alatt küldtek el ennyi rövid szöveges üzenetet.

A brit mobiltelefon-használók egyre több és több rövid szöveges üzenetet (SMS) küldenek mobiltelefonjaikról. A mostani, heti egymilliárd sms megegyezik azzal a mennyiséggel, amit 1999-ben egész évben küldtek.

Magyarországon a Nemzeti Hírközlési Hatóság honlapján található adatok szerint 2006-ban nagyjából másfél milliárd sms-t küldtek el.

A britek csak 2007 szeptemberében 4,8 milliárd szöveges üzenetet küldtek mobiltelefonjaikról, négyezer darabot minden másodpercben. Ez a szám 25 százalékkal több, mint az előző évi adat, és jelentős magasabb, mint amit korábban erre az időszakra jósolt az MDA, közölte a szervezet vezetője.

Mike Short elmondta, hogy 2007-re 42-48 milliárd sms-t jósoltak, de most úgy tűnik, hogy ez a szám el fogja érni az 52 milliárdot.
Forrás: FH