Balhéba keverdtek a kubai menekültek

Tettlegességig fajult a szóváltás egy bicskei szórakozóhelyen az ottani menekülteket befogadó állomáson tartózkodó kubai menekültek egy csoportja és néhány helyi lakos között vasárnap hajnalban; az összetűzésben három magyar férfi szúrt, vágott sérüléseke

A sérülteket a Fejér Megyei Szent György Kórházban ápolják. Kettőjük sérülése könnyű, a harmadik férfi állapotáról még nincs információja a rendőrségnek. Az eset kapcsán senki nem került őrizetbe - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a rendőrség tolmács bevonásával vizsgálja a körülményeket, igyekszik kideríteni, mi volt az oka az összetűzésnek, illetve, hogy a történtek idején kisebb-nagyobb mértékben ittas résztvevők közül, kinek, milyen szerepe volt a szóváltásban, majd a tettlegességben.
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szóvivője az MTI-nek elmondta: azon kubai menekültek egy csoportjáról van szó, akik október 9-én érkeztek Magyarországra illetve a bicskei menekülttáborba.

A mintegy két hétig tartó menekültügyi eljárás lefolytatását követően mind a huszonnyolcan megkapták a menekült státust, és munkavállalásuk illetve beilleszkedésük megkönnyítésére október 24-től intenzív nyelvtanfolyamon vesznek részt - tette hozzá Daragó Réka.

A szóvivőnek egyelőre nincs információja arról, hogy a vasárnap hajnali összetűzésben hányan vettek részt a huszonnyolc kubai közül. Az MTI nem hivatalos információja szerint hatan-heten voltak.

Forrás: MTI