Gyilkos a bélyegen

Egy bűnöző megrendelésére olyan bélyeget készített a holland posta örökébe lépett TNT cég, amelyen Willem Holleeder, egy emberrablási ügyben elhíresült és jelenleg gyilkosság miatt bíróság előtt álló másik rab látható.

A TNT 2003 óta vezette be, hogy megfelelő összegért a megrendelő által kiválasztott fotóból készít olyan bélyeget, amely Hollandián belül használható postai küldemények bérmentesítésére.

Holleeder nevéhez fűződik Freddy Heineken holland sörgyáros 1983-as elrablása. De nem ez volt a férfi utolsó bűntette, mert jelenleg éppen egy később elkövetett gyilkosság miatt áll bíróság előtt.
A magánbélyeget egy másik gyilkos rendelte meg a TNT-től, ugyanis ugyanabban a börtönben raboskodik, mint híres társa. A bélyegképen Holleeder két másik társával együtt látható, amint éppen győzelmi jelet mutat kezével.

A TNT szóvivője a De Telegraaf című lap kérdésére válaszolva elismerte ugyan, hogy kínos az eset, de hozzáfűzte, hogy az illetékes bírálóbizottság nem talált kivetnivalót a felvételen. A bizottság csak azt vizsgálja, nincs-e a tervezett magánbélyegnek pornografikus tartalma, vagy nem ábrázol-e tiltott politikai jelképet, például horogkeresztet.

Maga Holleeder jelenleg egy ingatlanügynök meggyilkolása miatt áll bíróság előtt. A bűnöző - ügyvédje révén tett nyilatkozatában - közölte a lappal: örül annak, hogy képe bélyegen szerepel, "akárcsak a királynőé".

Forrás: MTI