Megvan Malina Hedvig egyik támadója?

Büntetett előéletű Malina Hedvig egyik állítólagos támadója. A 17 éves Robert Benci felett a Nyitrai Járásbíróság garázdaság miatt azért mondott ítéletet idén februárban, mert 2005 novemberében egy társával együtt az egyik nyitrai buszmegállóban megvertek

Az aktualne.sk szlovák hírportál értesülései szerint ököllel verték és rugdosták, sérülései miatt pedig állítólag több héten át munkaképtelen volt. Benci akkor azért kerülhette el a büntetés letöltését, mert kiskorúnak számított. 

Egyébként röviddel azután ítélték el, hogy a privigyei ügyészség leállította az ellene egy másik ügyben: az újfasizmus népszerűsítése miatt folyó eljárást - ismét csak kiskorúságára való tekintettel. Akkor megbánást tanúsított, és közölte: nincs köze a neonáci mozgalomhoz.

E héten hétfőn azonban a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy Benci is részt vett abban a támadásban, amelyet neonáci fiatalok idén október 19-én követtek el civilek ellen a nyitrai Régi Színház előtt. Hedvig állítólagos támadója ellen ebben az ügyben is eljárás folyik. Az aktuálne.sk hírportál figyelmeztet: az ügyészség április 9-ig újra előveheti az illető ellen a fasizmus népszerűsítése miatt folyó, korábban lezárt ügyet.
Forrás: FH