Lapot alapítottak

Kéthetente megjelenő lapot alapított Tata önkormányzata, a 10.000 példányos, ingyenes kiadványt először november közepén juttatják el a város összes postaládájába - tájékoztatta a város polgármestere szerdán az MTI-t.

"Az önkormányzati lappal kiválthatjuk a különböző szórólapokon terjedő meghívókat és rendszeressé tehetjük az eddig eseti megbízásokon alapuló sajtómegjelenéseket" - tette hozzá Michl József (Fidesz).

Az újság hagyományos, nagyméretű formában készül, nyolc oldalon, színes, rotációs technikával. A lap tartalmának legalább 50 százalékában az önkormányzat közérdekű információit kell tartalmazni.
Az újság megjelentésére a költségvetésben évente hatmillió forintot biztosítanak. A Tatai Tükör kiadója az idén alapított Városkapu Zrt., mely közös irányítás alatt látja el a város kulturális, közművelődési, idegenforgalmi és kommunikációs tevékenységét.

A javaslatot a képviselő-testület kisebbségben lévő, MSZP-s és SZDSZ ellenzéke nem fogadta el. "Önkormányzati lappal nem lehet pártatlan tájékoztatást nyújtani" - indokolta a döntést Kerti Katalin SZDSZ-es képviselő.

Forrás: MTI