Személyi változások a nemzetbiztonság élén

A nemzetbiztonsági szolgálatok vezető posztjait érintő változásokat jelentett be Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter kedden Budapesten, a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, Laborc Sándort a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának, Hetesy Zsolt vezérőrnagyot az Információs Hivatal, Balajti László dandártábornokot pedig a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat élére javasolja Szilvásy György.

A tárca nélküli miniszter közlése szerint a javasolt vezetőket várhatóan a jövő héten hallgathatja meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A miniszter ezt követően terjeszti kinevezésükre vonatkozó javaslatát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elé.

Szilvásy György elmondta: Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-helyettese, majd megbízott főigazgatója volt. Hetesy Zsolt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője volt, korábban a Miniszterelnöki Hivatalban és a Külügyminisztérium munkatársaként dolgozott, Balajti László a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál tevékenykedett.

Az Információs Hivatal korábbi főigazgatója, Zsohár István október 3-án hunyt el.

Forrás: MTI