Tilos a playback

Tilos playbacket használni - vagyis tátogni a színpad mögül szóló hangfelvételhez - mostantól azokon a koncerteken, amelyeket Moszkva város rendez - ilyen értelmű rendeletet írt alá Jurij Luzskov polgármester.

Azoknak, akik így lépnek fel, a továbbiakban nem fizetnek honoráriumot, és nem hívják meg őket többet, mivel - mint Luzskov kijelentette -, a moszkvai fellépések nem haknik.

A közönség átveréséről szövetségi törvény is rendelkezik hasonló értelemben. A fogyasztóvédelmi törvényben szerepel ugyanis, hogy a megcsalt nézők visszakövetelhetik a jegy árát. Ám a legidősebb fogyasztóvédők sem emlékeznek rá, hogy ez valaha is megtörtént volna.

A Komszomolszkaja Pravda című lap, amely a luzskovi rendeletről hírt adott, megkérdezte Filipp Kirkorovot, az egyik legnépszerűbb orosz popcsillagot, aki kijelentette: ő ugyan mindig élőben énekel, de szerinte a moszkvai önkormányzatnak nincs elegendő pénze egy olyan felszerelésre, amellyel egy magára valamit is adó énekes fellépne.

Egy neves producer viszont úgy vélekedett: nagyon helyes, hogy nem léphetnek fel többet azok, akik playbackre tátognak, de azért egyetlen kivételt kellene tenni, nevezetesen ha az időjárás okoz gondot, és a koncertet nem lehet lemondani.

Forrás: MTI