Óriási ikreket szült

Rekord súlyú, összesen 8,5 kilogrammos egészséges fiú-lány ikerpárt szült egy asszony a múlt héten Nagy-Britanniában.

A 35 éves Berth Ryder múlt csütörtökön adott életet a 4,8 kilós Theónak és 3,7 kilós Millie húgának, ezzel ők lettek a "legnehezebb" fiú-lány ikerpár a királyságban - jelentette a BBC internetes hírszolgálata.

A nővérnek tanuló Lancashire grófsági családanyának már van négy gyermeke, egyik fia öt kilóval látta meg a napvilágot, mégis alaposan meghökkent az ikrek méretén.

"Nincs ebben semmi titok, szerintem ez merő genetika" - nyilatkozta a meglepetésből felocsúdva Ryder asszony, aki maga is 5,4 kilóval született, s a családi krónika szerint nővére 5,5 kilót nyomott az első mérlegelésnél.

A boldog apa, a Manchesteri Egyetem biztonsági őre elmondta, sejtette, hogy jókora porontyok lesznek, s úgy tájékoztatták a kórházban, hogy még sohasem születtek ott ekkora ikrek.
Az ikerszüléseknél gyakori probléma, hogy az újszülöttek nem érik el az átlagos 3,2 kilogrammos súlyhatárt.

Theo és Millie a 2002-ben született Thomas és Grace Houghton-Burnett rekordját döntötték meg, akik 4,6, illetve 3,7 kilogrammal jöttek világra. A mindenkori brit ikersúly-rekordot azonban 170 gramm híján nem sikerült felülmúlniuk.

Forrás: MTI