Sikkasztó szocialisták?

Egy szocialistákhoz közelálló vállalkozó feljelentése alapján 2005-ben vesztegetés, hivatali hatalommal való visszaélés, és 17 millió forint kenőpénz átvételének gyanúja miatt indított eljárást az ügyészség Kaszab Csaba szocialista alpolgármester ellen.

Kaszab Csaba, Andó Sándor és Novák Gyula már ezt megelőzően is több korrupciógyanús ügy főszereplői voltak. (Az Állami Számvevőszék 500 millió forintos kárt állapított meg a Kőbányai Vagyonkezelő Rt-nél, 3 milliárd forinttal ragadt be átmenetileg az önkormányzat a K&H-Kulcsár Attila ügyben stb.) Kaszab Csaba és Novák Gyula az MSZP jelenlegi elnöke főszervezője volt a kőbányai fiktív tagtoborzásnak, és ezzel sikerült átvenniük a hatalmat a X. kerületben. A sajtóban is megjelent hírek szerint úgy duzzadt 1500 főre a kerületi MSZP taglétszáma, hogy a Kőbányai Önkormányzat által megbízott vállalkozóknak nem csak pénzt kellett visszafizetni az illetékeseknek, de még a munkásaikat is be kellett léptetni papíron a megfelelő szocialista alapszervezetbe, akik nevében azután Kaszabék elvárásai szerint szavaztak és szavaznak a mai napig. Kaszab Csaba 2002-től 2006-ig a Kőbányai Önkormányzat szocialista alpolgármestere, 2006-ban az MSZP fővárosi képviselőjelöltje, jelenleg is az MSZP kőbányai elnökségének tagja. 2006 októberétől a kőbányai szocialista frakció vezetője, amiről az ítélethirdetés után a múlt hónapban lemondott.

Kaszab Csaba volt kőbányai szocialista alpolgármester korrupciós ügyében szeptember 20-án a bíróság első fokon ítéletet hirdetett. Az ítélet ellen a vádló védője fellebbezett, az ügyészség tudomásul vette azt. Kaszab Csaba és a szocialisták azóta mindent elkövetnek, hogy az ítélet titokban maradjon. A Fidesz kőbányai szervezete ezért felszólítja a szocialistákat, ne takargassák tovább Kaszab Csabának, és a kőbányai MSZP-nek a viselt dolgait! Hozzák nyilvánosságra a Kaszab Csabára vonatkozó elsőfokú ítéletet, és annak indoklását! A választóknak jogukban áll tudni, hogy milyen ítélet született egy magas pozíciót betöltő szocialista közszereplő ügyében!

A Kőbányai Fidesz elnöksége nevében:

Weeber Tibor elnök

Révész Máriusz elnökségi tag
Forrás: mti