MDF: Takács Albert indítson vizsgálatot!

Az igazságügyi és rendészeti minisztertől, mint az Antikorrupciós Testület elnökétől várja az MDF, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezze a fővárosi parkoló-botrány ügyében.

Az igazságügyi és rendészeti minisztertől, mint az Antikorrupciós Testület elnökétől várja az MDF, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezze a fővárosi parkoló-botrány ügyében. Tekintettel arra, hogy a Parlament egyelőre képtelennek bizonyult a botrány érdemi kezelésére, most a pártok felett álló Testületen a sor, hogy alapos, szakszerű és elfogulatlan vizsgálattal mindenki számára megnyugtató módon tisztázza az ügyet - olvasható Dávid Ibolya, az MDF elnökének pénteki közleményében.

A parlamenti vizsgálóbizottság felállításához szükséges aláírásokat már a tavaszi ülésszak végén leadta az MDF, az MSZP és a Fidesz azonban a legnagyobb egyetértésben odázta el hosszú időre az érdemi vizsgálatok megindulását - közölte Dávid Ibolya. A kisebbik ellenzéki párt "mérhetetlenül cinikus viselkedésnek" tartja ezt a hozzáállást. Amíg az MSZP és a Fidesz szinte versenyt futott, melyikük tud szebb, jobb és merészebb közéletet rendbe tevő csomagot hirdetni, a feltehetően kínossá váló, több százmillió forintok kétes sorsáról szóló kérdések megválaszolatlanul maradtak - fogalmazott az MDF elnöke közleményében.

A Figyelő című hetilap több mint fél éve arról számolt be, hogy az MSZP és a Fidesz fővárosi önkormányzati politikusai összesen hét kerületben monopolizálták a parkolóhelyek üzemeltetését a Centrum Parkoló Kft számára.

Forrás: FH