Munkát kaptak a fogyatékosok

Félszáz megváltozott munkaképességű embernek tudnak majd munkát biztosítani abban az angyalföldi foglalkoztatóban, amelyet pénteken ad át a XIII. kerületi önkormányzat nevében Tóth József polgármester, szocialista országgyűlési képviselő - közölte Gellért

Látás-, hallás-, és mozgássérültek foglalkoztatására is alkalmas a Szekszárdi úti új telephely, ahol a megváltozott munkaképességűek a jövőben különféle bedolgozói munkákat végezhetnek, így például varrhatnak vagy csomagolhatnak - mondta el az önkormányzat munkatársa.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a fogyatékkal élőknek, akiknek többsége még járadékot sem kap, egyedüli megélhetési forrása az a jövedelem, amit ezekért a munkákért kapnak.

Az új, 350 négyzetméteres, bebútorozott és felszerelt foglalkoztató kialakítását egyebek mellett az is indokolta, hogy a szociális foglalkoztatást szabályzó törvény megváltozott, a korábbinál szigorúbb lett.
Az Angyalföldi Szociális Egyesület keretén belül működő új foglalkoztató az Európai Unió szabványa szerint épült fel az önkormányzat 50 millió forintos beruházásában.
Forrás: MTI