Sir Ben Kingsley megszemélyesíti William Shakespeare-t

A többszörös Oscar-díjas színész, aki Máhátmá Gandhi filmes megjelenítése mellett olyan híres filmekben játszott, mint Spielberg Schindler listája, vagy Polanski A halál és a lányka című művei, megvásárolta produkciós cége, az SBK Pictures számára Christo


A szerző ebben egy különös találkozást mesél el, amely a haldokló drámaíró és ügyvédje között esett meg. Kinsley nemcsak producere lesz a filmnek, hanem a címszerepet is eljátssza - írta az El País című spanyol napilap.

"Azzal az egyszerű céllal hoztam létre az SBK Pictures-t, hogy együtt dolgozhassam azokkal az emberekkel, akiket csodálok, hogy olyan filmeket csináljak, amelyek az életről szólnak a történetnek megfelelő stílusban, hogy elnyerjem a közönség tetszését. Christopher megírta az elmúlt évek legcsodálatosabb és legszórakoztatóbb regényét. Büszke vagyok, hogy filmre vihetem" - nyilatkozta a színész.

Kingsley-nek más filmtervei is vannak. Megvásárolta Stephen Marlowe Miguel de Cervantes élete és halála című könyvének megfilmesítési jogait.