Mindkét őr lőtt

Mindkét természetvédelmi őr adott le lövést a fatolvajra szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban, a rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és a falopás miatt is vizsgálat kezdődött - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság kommun

A rendőrség vizsgálja a fegyverhasználat körülményeit. Az őrök egyébként rendelkeztek fegyvertartási engedéllyel és fegyvereiket szabályosan tartották.

A természetvédelmi őrök hivatalos személynek minősülnek - ismertette a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, és a falopás miatt is vizsgálat kezdődött.
A két természetvédelmi őrt szombaton - a rendőrségi közlés szerint - a motoros fűrész hangja vezette az illegális fakivágás helyszínére. Az őrök elmondásuk szerint többször felszólították a fatolvajokat, hogy hagyják abba a kitermelést, ám azok tovább "tevékenykedtek", majd a fiatalabbik baltával támadt az őrökre. A figyelmeztető lövés ellenére tovább fenyegetőzött, és a természetvédelmi őrök elmondása alapján életük veszélyben volt. Ezt követően lőttek rá a férfira, aki - bár a helyszínre mentőhelikopter is érkezett - belehalt sérülésébe.

Az idősebb fatolvajtól a hatóság lefoglalta a motoros fűrészt, a több köbméternyi kitermelt fát, és találtak egy gázpisztolyt is, aminek szerepe még nem tisztázott.

Forrás: MTI