Átadták a felújított gimnáziumot

Átadták pénteken Veszprémben a felújított Lovassy László Gimnázium épületét és az intézmény 800 személyt befogadó új tornacsarnokát; a beruházás 860 millió forintba került.

Néhány nappal október 23. előtt a Lovassy Lászlóról elnevezett gimnáziumban kell megemlékeznünk arról, hogy voltak idők, amikor az elnyomással, az idegen hatalommal szemben a szabadságért nagy árat kellett fizetni - mondta avató beszédében Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára. Ma azonban a magunk urai vagyunk, s rajtunk múlik, az országon és a helyi közösségeken, hogy mit érhetünk el, sikeresek leszünk-e, jobb országot, jobb településeket hagyunk-e utódainkra - folytatta az államtitkár.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere az avatóünnepen elmondta: a beruházási költségből a város önrésze 130 millió forint, 730 millió pedig címzett állami támogatás. Az 1711-ben alapított, egykori piarista gimnáziumot évek óta az ország 10 legjobb középiskolája közé sorolják az egyetemekre felvételt nyert diákjainak nagy száma alapján. Jelenleg hétszázan tanulnak a patinás oktatási intézményben.

Forrás: MTI