Pótdíj fizetési kampány

Csütörtökön indult a BKV pótdíjfizetési kampánya. Az adósoknak most 20 százalékkal kevesebbet kell visszafizetniük, ha egy összegben leróják tartozásukat. A bliccelőknek egy hónapjuk van a befizetésre, utána már adósságkezelő cégek fogják behajtani a pénz



Október 18-án, azaz csütörtökön indul a BKV akciója, aminek lényege, hogy ha valaki egy összegben befizeti a cégnek tartozásait, akkor 20 százalékkal kevesebbet kérnek tőle. Ez azokat érinti, akik 2002. októberétől kezdődően valamikor blicceltek a tömegközlekedési járműveken és hiába büntették meg őket, a bírságot nem fizették be. A közlekedési társaság a kampányhoz létrehozott egy call centert, az 555-7888-as budapesti telefonszámon bárki érdeklődhet, hogy mekkora tartozása van. Itt azt is elmondják, hogy pontosan mi a teendő, hol kérhet csekket és mekkora összeget kell befizetnie - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: a kampány egy hónapig tart, ezalatt a BKV honlapján és újságokban is hirdetni fogják. Az egy hónap leteltével a BKV átadja a követeléseit adósságkezelő cégeknek, így november közepe után már azok fogják behajtani a tartozásokat.

Regőczi Miklós hangsúlyozta, hogy jelenleg 15 milliárd forinttal tartozik a BKV-nek összesen 1,6 millió ember. Ebből a pénzből 250 legújabb típusú csuklós légkondicionált buszt vehetne a vállalat, vagy befejezhetné az 1-es villamos budai meghosszabbítását. A BKV járművein átlagosan félpercenként büntetnek meg embereket, amiért nincs érvényes jegyük, vagy bérletetük. Hatan egyébként egymillió forintnál is többel tartoznak, a legnagyobb adósnak 2,3 millió forintot kéne befizetnie.

A kommunikációs igazgató beszélt arról is, hogy a közlekedési társaságnak havonta 60 millió forint folyik be a pótdíjakból. 5-6 ezer ember a helyszínen fizeti be általában a bírságot, ugyanennyien pedig később bemutatják a bérletüket. A BKV tavasszal kezdte meg fokozott ellenőrzését, ennek köszönhetően havonta 100 millió forinttal több bevételük van.