Nincs több bunda

A japán Világszépe állatvédők kampányának hatására beleegyezett, hogy ezentúl nem visel bundát. Ezt a szépségversenyeket szervező Miss Universe Organization japán igazgatója jelentette be kedden.

Mori Rijo kisasszony már egy pénteki kínai rendezvényen sem fog prémbundát viselni, pedig a szervezők eredetileg azt szerették volna, hogy ilyen öltözékben jelenjen meg - közölte a szervezet képviselője.

Az amerikai székhelyű PETA állatvédő szervezet a múlt héten kezdett kampányt, hogy levetesse a bundát a 2007-es világszépéről. Mori kisasszony hosszú prémkabátot viselt a májusi Miss Universe választáson Mexikóvárosban. Az állatvédők ezért azzal vádolták a balerinát, hogy az állatokkal való kegyetlenséget propagálja. A PETA elszólította szimpatizánsait, hogy bombázzák e-mailekkel Morit.

A PETA - amely gyakran vesz célba hírességeket az állatvédő kampányaival - levélben figyelmeztette a japán világszépét, hogy példát kell mutatnia az állatokkal szembeni etikus magatartásból. "Azzal, hogy ön prémet hord, nem csak több tucatnyi állat megöléséért visel közvetlen felelősséget, hanem olyan üzenetet is küld mindenkinek, hogy a divat fontosabb, mint az állatok élete" - írta a PETA a szépségkirálynőnek.

A szervezet a japán hölgy figyelmébe ajánlott néhány internetes oldalt, amelyeken kínai kutya- és macskaprémtenyésztő telepekről láthatók elborzasztó felvételek.
Forrás: FH