Dominik halott

A szülők vallomása alapján sikerült megtalálni a Monorierdő szélén található mezőgazdasági területen - egy méterrel a föld alatt - elásva az augusztus elején eltűnt Dominik holttestét - jelentette be Bodnár Zsolt alezredes Budapesten.

Az alezredes újságírók előtt elmondta, hogy még a múlt héten az anya a rendőröknek elismerte: "a kutyák marcangolták szét a gyermeket". Az esetről az anya annyit közölt csak a rendőröknek, hogy a szerencsétlenség akkor történt, amikor a kisgyermeket egyedül hagyták az udvaron, ő pedig bement a kutyák közé.

A rendőröket ezután elvezette arra a helyre, ahová a szülők talicskával vitték a gyermek holttestét, amely mintegy 1,5-2 kilométerre található otthonuktól.

Dominik anyja azonban nem tudta pontosan behatárolni azt a helyet, ahova elásták a holttestet, ezért a rendőrök az apa segítségét kérték. A jelenleg hatósági eljárás alatt álló férfit végül sikerült meggyőzni és ő vezette el a rendőröket a holttesthez.

Az alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy jelenlegi is folyik a nyomozás az adatok pontosítása érdekében, illetve a tragédia körülményeit is csak egy későbbi vizsgálat állapítja majd meg. A szülőknek egyelőre nincs racionális magyarázata arra, hogy miért nem fordultak azonnal a hatósághoz a szerencsétlenség bekövetkezte után. A szülők rámutattak arra a kutyára, amelyik szétmarcangolta a kisgyermeket, a kutyát elkülönítették a többi állattól. Dominik sérüléseit összevetik majd a kutya fognyomaival. Hozzátette: a családnak harci kutyái voltak.

Egyelőre kiskorú veszélyeztetése miatt folyik eljárás a szülők ellen, a nyomozás későbbi szakaszában újabb bűncselekményekkel is megvádolhatják őket. Így hatóság félrevezetése és hamis vád miatt is.

Bodnár Zsolt az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az ötmilliós nyomravezetői díjat senki sem kapja, hiszen a rendőrség saját erejéből találta meg a kisfiú holttestét, azonban ez a díj az Emődről szeptember elején eltűnt kislány ügyében továbbra is fennáll.

Hozzátette: erről bővebb információk nincsenek, hiszen ezzel az üggyel az ORFK nyomozócsoportja foglalkozik, nem a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Takács Dominik az anya elmondása szerint augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. A BRFK XIII. kerületi kapitánysága akkor közigazgatási hatósági eljárást indított az ügyben. A rendőrök a Margitszigeten és a Dunában is keresték a kisfiút, de a keresés nem vezetett eredményre.

A kisfiú eltűnésének napján nyoma veszett apjának is, akit különböző bűncselekmények elkövetése miatt köröztek.

A rendőrök azonban ellentmondásokat fedeztek fel az anya tanúvallomásában, ezért kiterjesztették a helyszíni szemlét a gyermek lakókörnyezetére is, azonban ez sem vezetett eredményre. Az anya korábban megtagadta a hazugságvizsgálatot.

Augusztus végén már gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az anyát, a 38 éves monorierdei asszony azonban megtagadta a vallomástételt. A rendőrség akkori közlése szerint a bűncselekmény elkövetését az alapozta meg, hogy a nő "vízpart közvetlen közelében felügyelet nélkül hagyta kétéves gyermekét olyan körülmények között, hogy a kisfiú bármikor elindulhatott a víz irányába". Az asszonyt kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították.

Egy nappal korábban azt közölték, hogy feltehetően bűncselekmény áldozata lett a Margitszigetről augusztus elején eltűnt kisfiú, ezért kiskorú veszélyeztetése miatt az ügyészség nyomozást rendelt el.

Ezt azzal indokolták, hogy a közigazgatási eljárás során beszerzett adatok arra engednek következtetni, hogy a kisfiú sérelmére ismeretlenek bűncselekményt követtek el.

A BRFK később elfogta a kisfiú apját a VI. kerületben, azonban a férfi értékelhető, érdemi információval nem szolgált a kisfiú hollétéről. Az apa akkor ügyvédjén keresztül azt közölte, hogy Dominikot bosszúból rabolta el ismerősén keresztül.



Forrás: MTI