Sokba lesz McCartney-nak a válás

Vasárnapi londoni értesülések szerint 50 millió fontos ajánlat sem volt elégséges ahhoz, hogy Sir Paul McCartney válófélben lévő neje, Heather Mills aláírja a peren kívüli válási megállapodást

A Beatles egykori basszusgitárosa és felesége bírói és ügyvédi közvetítéssel, de peres eljáráson kívül próbált egyezségre jutni a minap a válás anyagi vonzatairól, vagyis arról, hogy Heather mennyit csíphet le a legendás zenész több százmilliós vagyonából.

A 40 éves Heather és a nála negyedszázaddal idősebb Sir Paul tavaly májusban költözött külön, miután négy évig tartó házasságuk zajos családi botrányok közepette összedőlt. A londoni felsőbíróságon tartott múlt heti egyezkedésről hivatalos részletek nem szivárogtak ki, de a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - forrásai szerint McCartney elpanaszolta barátainak: 50 millió fontot (18,5 milliárd forintot) ajánlottak Heathernek, aki azonban "ezzel sem elégedett".

A fő ütközési pont állítólag az, hogy Heather Mills még ekkora összeg fejében sem hajlandó aláírni a férje által követelt hallgatási záradékot, mivel publicitást akar készülő, "mindent leleplező" önéletrajzának megjelenése előtt.

A válási csatározás már eddig is bővelkedett meglehetősen durva részletek kiszivárogtatásában. Heather például bírósági keresetében - amely "valahogy" kikerült a lapokhoz - azzal vádolta férjét, hogy az részegeskedett, és többször fizikailag bántalmazta őt, róla viszont a sajtó - szintén "valahogy" - kiderítette, hogy ifjabb éveiben luxusprostituáltként gondoskodott a nemzetközi felső néhány száz számos tagjának kellemes londoni időtöltéséről.

A News of the World szerint - jóllehet a 65 éves Sir Paul továbbra is el akarja kerülni a bíróság előtti nyílt válási háborúskodást - jövő februárra kitűzték a hivatalos válóper dátumát. Bármekkora összeggel távozik is Heather a 2002-ben kötött frigyből, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet legdrágább válása.

A ma is aktívan koncertező McCartney anyagi helyzetét azonban jó eséllyel ez sem fogja megrendíteni, személyes vagyonát ugyanis 825 millió fontra (több mint 300 milliárd forintra) becsülik.