Várják az edzésre az olimpiai bajnokot

Fábiánné Rozsnyói Katalin kijelentette: ha a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa hétfőn 10 órakor megjelenik a szövetség által szervezett tatai edzőtáborozáson, akkor folytathatja a munkát a csoportjával.

Erről a Magyar Televízió Napkelte című műsorában beszélt a mesteredző, hangsúlyozva: ha a versenyző ismét csatlakozni akar hozzájuk, akkor el kell fogadnia, hogy ugyanolyan bánásmódban részesül, mint a többiek és nem lesz kivételezett helyzetben.

Janics áprilisban összeveszett a trénerrel, elhagyta a csoportot, azóta Szegeden végezte a munkát. Idén csak 200 m egyesben indult a világversenyeken, ebben a számban sem az Eb-n, sem a vb-n nem talált legyőzőre. Kiválásával ugyanakkor felbomlott a Kovács Katalinnal alkotott, Athénban aranyérmes és azt követően évekig verhetetlen párosuk is, mivel Fábiánné azt mondta: ő csak olyan egységet készít fel, amelynek tagjai nála készülnek. A mesteredző már májusban is adott egy, a mostanihoz hasonló ultimátumot Janicsnak, aki azonban akkor nem élt a lehetőséggel, azaz nem jelentkezett a szolnoki edzőtáborban.

Az MTI szerette volna megtudni, hogy a sportoló mit szól a mostani helyzethez, ő azonban a kora esti órákig nem volt elérhető.

"A szövetség elnöksége e heti ülésén első olvasatban foglalkozott a válogatott keretek és az edzőtáborozások kérdésével, így az érintettek számára nyilvánvaló, hogy hétfőtől szövetségi edzőtáborra kerül sor Tatán. A kajak-kenu válogatott olimpiai felkészülését rövid és hosszú távon is érintő döntéshozatal az elnökség október 25-i ülésén várható.

A Janics Natasa körül kialakult helyzet kapcsán hangsúlyozni kívánom: mindent megteszünk azért, hogy a kétszeres olimpiai bajnok és a teljes női válogatott felkészülését és a csapat kialakítását az esélyegyenlőség jellemezze. Ennek érdekében jövő hét szerdán személyesen egyeztetek az érintettekkel, a hónap végén pedig a napi ügyeken túlmutató, stratégiaalkotó testületi döntés is megszülethet" - nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Forrás: MTI