Leandro "szülni" ment

Egyre inkább körvonalazódik a magyar labdarúgó-válogatott összeállítása, a gerinc már kialakult - jelentette ki Várhidi Péter szövetségi kapitány a Málta elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapat sajtónyilvános edzése után a Szusza Ferenc

A magyarok szombaton 16:20-tól az újpesti pályán fogadják Máltát.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a szakember csütörtökön több taktikai variációt is gyakoroltatott a játékosokkal. Egyelőre még kérdéses, hogy a sárga lapok miatt hiányzókat (Vanczák Vilmos, Hajnal Tamás és Priskin Tamás) ki helyettesítheti.

A mérkőzést még két olyan gyakorlás előzi meg, amelyen a játékosok különböző taktikai feladatokat próbálnak, a kapitány várhatóan ezek után jelöli ki a csapatot, amelynek célja a győzelem.

A kapitány hangsúlyozta, az idei, tizenhárom összecsapásból álló program céljául azt tűzte ki: alakuljon ki egy olyan társaság, amelyre bátran lehet számítani. A Málta elleni a tizedik mérkőzés lesz, de a szakvezető úgy véli, egy hajszálnyival előrébb jár csapatával a tervezettnél, mert a válogatott gerince már kialakult.

Leandro de Almeida, a keret tagja csütörtökön kapitányi engedéllyel átmenetileg elhagyta az együttest, mert állapotos felesége a debreceni kórházban bármikor életet adhat gyermeküknek.

Forrás: MTI