Nevelőszülői értekezlet állatokról

Az örökbefogadó szülőknek tartanak úgynevezett nevelőszülői értekezletet vasárnap a fővárosi állatkertben. Itt a jelképes gazdik megtudhatják, mi történt kedvencükkel az elmúlt hónapokban. Jelenleg több mint kétezer nevelőszülője van az állatkertnek.

Az Állatok Világnapjához (október 4) legközelebb eső hétvégén, azaz idén most vasárnap tartják meg a Fővárosi Állat- és Növénykertben az idei második nevelőszülői értekezletet. Ide elsősorban azokat várják, akik jelképesen örökbe fogadták az állatkert valamely lakóját, de emellett persze minden más érdeklődő és állatbarát is kilátogathat - mondta el a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

Mint mondta, a programok délelőtt 11 órakor kezdődnek egy köszöntővel, majd idén először az állatkert szakértői egy körsétán vezetik végig a nevelőszülőknek. Itt bemutatják a közelmúlt újdonságait, és a jövőben várható változtatásokat.

Délután fél egykor kezdődik a szülői értekezlet, ahol az állatkert gondozói elmondják, hogy az elmúlt hónapokban mi minden történt a jószágukkal, esetleg milyen csínytevéseket követtek el.

Egész nap lehet állatokat örökbe fogadni és délelőtt tíz órától egészen délután háromig a főkapuval szemben egy különleges standot is felállítanak. Itt "állati alkatrészeket" lehet kézbe venni, úgy mint tollakat, tojásokat, levedlett bőröket, vagy akár csontokat - mondta Hanga Zoltán.

A szóvivő hozzátette, hogy a fővárosi állatkertben 15 éve lehet állatokat örökbe fogadni, eddig több mint 15 ezer ember, vagy csoport élt ezzel a lehetőséggel. A jelenleg aktív nevelőszülők száma meghaladja a kétezret. Örökbe fogadni egy állatot egyébként egyszerre jelképesen egy évre lehet, a minimális összeg, amit ezért be kell fizetni, ötezer forint.
Forrás: FH