Morbid biznisz: hullát vegyenek!

Három amerikai temetkezési vállalkozó 224 holttestet adott el egyenként ezer dollárért - 180 ezer forintért - egy New York-i üzletembernek, aki feldarabolva értékesítette őket donorműtétekhez.

Az ellopott csontok, bőr- és szövetdarabok gyakran eleve betegek voltak, és természetesen mit sem sejtő betegek szervezetébe kerültek az egész világon. Általában égési sérültek bőrét, törött csontokat pótoltak velük. Az elhunytak rokonai sem sejtették, hogy halottaikat áruba bocsátották, azt hitték, hogy eltemették vagy elhamvasztották őket.

A három hullaárus hamis neveket adott az elhunytaknak, hamis családi beleegyező nyilatkozatokat írt, továbbá fiatalabbnak tüntette fel a "donorokat", és megváltoztatta halálozásuk dátumát, hogy frissebbnek tüntesse fel testrészeiket, szerveiket. Emiatt a hatóság csupán 48 elhunyt személyét tudta felderíteni a 224-ből.

Az egyik temetkezési vállalkozó ellen már korábban vádat emeltek New Yorkban több mint ezer holttest megcsonkításáért, beleértve philadelphiai tetemeket is.

A bíróság példásan súlyos büntetést kíván kiszabni a hullagyalázóknak.
Forrás: MTI