Jagger nem bírja abbahagyni

Mick Jagger nem gondol még a visszavonulásra, folytatja a felvételeket és koncertezést a Rolling Stonesszal. A világ legrégibb rock and roll együttesének frontembere a BBC honlapján nyilatkozott erről a website olvasóinak kérdéseire válaszolva.

Meg vagyok győződve arról, hogy a Rolling Stones több dolgot is fog még letenni az asztalra, lesznek lemezek és turnék is. Egyszóval egyáltalán nincs szó leállásról. Meghagyja magának azt a jogot, hogy eldöntse, mikor akar leállni - fogalmazott Jagger, aki az idén töltötte be a Beatles által is megénekelt 64. életévét.

Elismerte, hogy a kor előrehaladtával - no meg a dohányzástól is - az énekes hangja változik, egy idő után bizonyos hangokat már nem tud kiénekelni. Különben nem is ez a lényeg, hanem amit bele tud vinni előadásába - jelentette ki.

A Bigger Bang turnén - s ezen belül budapesti állomásán - mindenesetre bizonyította az együttes, akárcsak a színpadon még ma is rendkívül aktív frontembere, hogy a fizikai állapotukkal sincs különösebb baj.

Nemrégiben hozták nyilvánosságra, hogy a koncertsorozat teljes bevétele 217 millió fontot - 437 millió dollárt - tett ki, ezen belül csupán 2006 és 2007 júniusa között 43 millió fonttal, azaz 88 millió dollárral gazdagodtak a zenekar tagjai.

Jagger egy olvasói kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy nem szándékozik mindenáron fellépni a hét végén Glastonburyban, ha szakadni fog az eső.

Kérdezték Jaggert arról is, hogy mi alapján válogatta ki a The Very Best of Mick Jagger című, a napokban megjelent válogatásalbuma dalait. Erre azt válaszolta, hogy feltette mindegyiket a számítógépére, meghallgatta őket, s egy kis papírra feljegyezte: jó, rossz, rettenetes, azután a jók maradtak. A lemezről elmondta még, hogy Too Many Cooks című dalát, amelynek John Lennon volt a producere, May Pangtól, Lennon egykori barátnőjétől kapta meg. Arra nem tudott válaszolni, hogy korábban miért nem szerepelt ez a dal a lemezein.

A Stones az idén Wight szigetén fellépett Amy Winehouse-zal, napjaink egyik legnépszerűbb brit énekesnőjével. A vele kapcsolatos egészségi problémákról - drogügyekről - Jagger azt mondta: ezen mindenki átesik, aki egy kicsit is híressé válik. Mindenesetre annak a reményének adott hangot, hogy a 24 éves énekesnő idővel összeszedi majd magát.
Forrás: MTI