Koncert Hofi dalaival

Lazítani! címmel Hofi Géza dalaiból ad koncertet a Cotton Club Singers október 18-án és 19-én a fővárosi Thália Színházban - mondta el László Boldizsár, a zenekar vezetője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bartus Patrícia, a zenekar tagja szólt arról, hogy Hofi Géza emléke előtt tisztelegve a Próbálj meg lazítani, a Söprik az utcát, a Gondolj apámra, a Kiöregedett vadászkutya és a Minden asszony életében című szerzemények mellett elhangzik a koncerteken a Hegedűs a háztetőn című musical Hajnal, alkony és a Ha én gazdag lennék című dala is.

A zenekar két férfitagja, László Boldizsár és Fehér Gábor az Úgy szeretnék dzsesszdobos lenni című számot adja elő. Bartus Patrícia az együttes másik női tagjával, Mezőfi Gabival énekli Az én világom című dalt, amelyet Hofi Géza annak idején Kovács Katival adott elő.

Bartus Patrícia beszélt arról, hogy a mintegy másfél órás koncerten 16-20 dalt adnak elő. A budapesti bemutató előtt több vidéki városban - Szegeden, Debrecenben, Sopronban és Kecskeméten - is előadják a műsort.

Megjegyezte: a Hofi-dalok feldolgozásának ötlete László Boldizsártól származik, aki többször is találkozott a művésszel. Mint mondta, az anyagból lemezt is terveznek.

Bartus Patrícia szerint a repertoárban latinos, blues-os, singes feldolgozású Hofi-dalok is szerepelnek, az egyik pedig csárdással fejeződik be. A koncerteken 10 tagú zenekar kíséri az énekegyüttest.

Hozzátette: Horváth Ádám rendező, aki sokszor dolgozott Hofi Gézával, a produkció dramaturgiai felépítésében segít a zenekarnak, összekötő szövegeket ír a koncerthez.
A Cotton Club Singers a jelenlegi felállásban 2006 novembere óta dolgozik együtt.

Forrás: MTI