Homoszexuális lelkészek

A norvég Lutheránus Egyház Püspöki Konferenciája kedden kis többséggel támogatta azt a javaslatot, hogy homoszexuális lelkipásztorok is szolgálhassanak- jelentette az AFP francia hírügynökség. A négy nő és hét férfi tagot számláló testületből hatan támoga

A norvég Lutheránus Egyház Püspöki Konferenciája kedden kis többséggel támogatta azt a javaslatot, hogy homoszexuális lelkipásztorok is szolgálhassanak- jelentette az AFP francia hírügynökség. A négy nő és hét férfi tagot számláló testületből hatan támogatták, öten ellenezték a fölvetést. A Püspöki Konferencia azonban nem dönthet az ügyben, hiszen konzultatív testületről van szó.

Norvégiában jelenleg a másságukat nyíltan vállaló lelkipásztorok nem szolgálhatnak. Az ügy tavaly már terítéken volt a skandináv országban: akkor is egy konzultatív testület, a Laerenmend foglalkozott a kérdéssel, ám nem tudtak dűlőre jutni.

Az AFP úgy tudja: Norvégiában legalább két meleg lelkész dolgozik, akinek munkáját liberális püspökök hagyták jóvá. A végső szót, hogy szolgálhatnak-e vagy sem a másságukat nyíltan vállalók az egyházban, a következő lutheránus zsinat döntheti el november közepén.
Forrás: FH