Egy bérlet, öt gleccser

Kaunertal, Pitztal, Sölden-Ötztal, Stubai és Hintertux - így hívják az öt tiroli gleccsert, amelyek kimagasló színvonalú téli élményeket kínálnak az üdülővendégeknek Ausztria lenyűgöző hegyi világában.

3000 méter feletti magasságuknak köszönhetően szeptembertől egészen júniusig garantáltak a téli élmények. Az idei szezonban egy további közös nevezője is lesz a gleccsereknek: egyetlen síbérlettel az összes gleccsert használhatják az üdülővendégek.


"White5" a kimagasló téli élményekért

A tiroli 5 gleccsersíterületen összesen 314 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya áll a síelők, snowboardosok és carvingosok rendelkezésére. Az idei télen első alkalommal hódíthatják meg a síelők egyetlen síbérlettel az öt jégóriást - mégpedig a "White5" síbérlettel. Ezzel a síbérlettel 2007. október 1-től 2008. május 12-ig (Pünkösd hétfő) 10 napig síelhetnek a téli sportok szerelmesei az 5 gleccseren - mindegy mikor és mindegy hol. A vendégek maguk dönthetik el, melyik gleccsert választják, sőt kedvük szerint váltogathatják is a síterületeket, így az alpesi térség leghóbiztosabb választéka hever a lábuk előtt egyetlen síbérlettel, amire eddig még nem volt példa. A síbérletet egész egyszerűen egy chipkártyán (fotóval) adják ki és csak 290 euróba kerül. A White5 síbérlet 2007. október 1-től kapható mind az 5 tiroli gleccsersíterületen.


Gleccserek és hegycsúcsok

A bennfentesek tudják, hogy a gleccseren átélt téli élmények egy kicsit másmilyenek, különlegesebbek, maradandóbbak és garantáltan feledhetetlenek. Hiszen sehol máshol nem ilyen porhanyós a hó, nem ilyen tiszta a levegő és sehol máshol nem találhatóak varázslatosabb sípályák és lélegzetelállítóbb kilátások. A gleccser önmaga a színek művészi játéka, a napsütésben jellegzetes kék fényt kölcsönöznek a hótakarónak. A magaslati levegő pedig megváltoztatja az érzékelést is. Egy kicsit másként lélegzik az ember, másként érzi magát, másként lát és ízlel. A hegyek varázslatos világa a határtalan szabadságot testesíti meg, amelyet szeptembertől egészen júniusig élvezhetnek az üdülővendégek. Miközben más síterületeken a tél beköszönte még várat magára, a gleccsersíterületeken már javában folynak a szezonnyitó ünnepségek.


További információk:

5 Tiroler Gletscher
Maria-Theresien-Straße 55, A-6010 Innsbruck
Tel.: +43.512.9008-632
Fax: +43.512.9008.625
www.gletscher.tirol.at

Forrás: MTI