BMW 1-es kabrió

A BMW tovább folytatja modellpalettájának bővítését, ennek szellemében az 1-es sorozat nyitott verzióban is elérhető lesz. A vászontetős kisautó motorikusan nem szolgál nagy újdonsággal, viszont megkapja a kupéban is megtalálható 306 lóerős dupla turbós b

Bár az egyes széria a BMW legkisebb és legolcsóbb modellje, azért ő sem kerülhette el a "kabriósítást". A hivatalos képek alapján nagy változásokat nem kell várni a nyitott 1-es esetében sem, hiszen a kisautó a bajoroktól megszokott szokatlan hátsó kialakítást kapott.

Ahogy az a 6-os sorozat esetében történt, úgy az új 1-es kabrió fara is hamarosan teljesen megszokottá válik, noha most még elég furcsának hat. A LED-es L-alakú hátsó lámpákkal ellátott modell egyébként a hagyományos vászontetős kabriók sorába illeszkedik. A szokásos matt fekete mellett különlegesen csillogó 'Holdfény' fekete bevonattal is rendelhető tető 22 másodperc alatt nyitható illetve zárható 40 km/h-ás tempóig.

 

A jövő tavasszal a szalonokba kerülő újdonság a forgalmazás kezdetén ötféle erőforrással lesz elérhető. A 306 lóerős 135i mellett a 125i Cabrio kap sorhatos motort, méghozzá háromliteres, 218 lóerős változatban. A négyhengeres variánsok között két benzinest (120i - 170 lóerő; 118i - 143 lóerő) és egy dízelt találunk. Utóbbi lesz a leggazdaságosabb erőforrás a kínálatban, mivel vegyes használatban a gyári adatok szerint 5 liter gázolajjal is beéri 100 kilométeren, ha nem használjuk ki a rendelkezésre álló 177 lóerőt.



A dízeles kerregés helyett egy kabrióhoz minden bizonnyal jobban illő sorhatos motor dorombolását is választhatjuk. A duplaturbós 35i motor vélhetően a néhány kilót felszedett kabriót is brutális vehemenciával mozgatja. Erre következtethetünk az 5,6 másodperces 0-100-as sprintből is, de a 250 km/h-ban limitált végsebesség is sokat ígér - valószínűleg tetemes vételárért cserébe.

A pontos árakról egyelőre nincs információ, de annyi biztos, hogy a kupé 1-esnél is drágább lesz a vászontetős kivitel.

Forrás: A5.hu