Öngyilkos lett Tom Cruise zsarolója

Holtan találtak a lakásán egy tehetséges amerikai publicistát, aki több mint egymillió dollárral zsarolta Tom Cruise-t. A rendőrség szerint minden jel arra vall, hogy a 47 éves David Hans Schmidt, aki 100 ezer dollár óvadék ellenében volt szabadlábon, öng

A férfi nem sokkal korábban bevallotta , hogy többször is kapcsolatba lépett a hollywoodi sztár képviselőivel és 1,2-1,3 millió dollár közötti összeget követelt cserébe azért, hogy ne hozza nyilvánosságra a Tom Cruise és Katie Holmes olaszországi esküvőjéről készült, lopott fotókat.
A zsarolónak október 11-én kellett volna bíróság elé állnia és két év börtön fenyegette. Schmidtet már júliusban letartóztatták, de augusztusban engedélyezték számára a háziőrizetet, miután kifizette az óvadékot és beleegyezett, hogy nyomkövető karikát helyezzenek a bokájára.

A rendőrség azután szállt ki a házához a hét végén, hogy az elektronikus lábkarika nem adott le többé jelzéseket. Az Arizona Republic című helyi lap azt írta a zsaroló fivérére hivatkozva, hogy Schmidt depresszióban szenvedett és önkezével vetett véget életének.

A publicista saját bevallása szerint korábban már más hírességeket is megzsarolt kompromittáló dokumentumokkal, fotókkal, illetve videókkal, így Paris Hiltont, Tonya Hardingot, Dustin Diamondot, s azt állította, hogy félmeztelen fotói voltak Jessica Lynchről, az iraki hadifoglyok kínzásáról elhíresült amerikai katonanőről is.

Forrás: MTI