Tüntettek a polgármester ellen

Áthúzott meggyet ábrázoló táblákkal háromszáznál többen tüntettek a városháza közelében Meggyes Tamás polgármester ellen szombaton Esztergomban a Szent István Gimnázium igazgatójának felmentése miatt.

A tüntetők emlékeztettek arra, hogy az igazgató szólt emelt, amiért az intézmény költözése miatt egy héttel később kezdődött a tanítás. A polgármester előbb nyilatkozási tilalmat rendelt el az igazgatónak, majd indítványára a képviselőtestület 12-11 arányban megszavazva felmentette az iskola vezetőjét.

Az iskola vezetésére pályázatot írtak ki, azonban az elküldött igazgatónak január 31-ig a helyén kell maradni, mert a 400 fős gimnáziumnak nincs igazgatóhelyettese. Őt azután mentette fel a polgármester, hogy a megyei lapban újságíró férje cikket írt a költözés körülményeiről.

A tüntetők - köztük a Szent István Gimnázium diákjai - a demokráciát kérték számon a polgármestertől. Meggyes Tamás korábbi nyilatkozatában az ügyet "vihar egy pohár vízben" fordulattal minősítette, tiltakozásul a demonstrálók mindegyike megtöltött a közeli szökőkútban egy-egy pohár vizet és a városháza előtti szobor talapzatára helyezte.

Forrás: MTI