Tömegverekedés: két életveszélyes sérült

Két ember életveszélyesen megsérült, mikor tömegverekedés tört ki hétfőn este Jászapátiban. A verekedésben körülbelül negyven ember - két család tagjai - vettek részt. A rendőrök két embert vettek őrizetbe emberölési kísérlet gyanújával.

A családok közti utcai harc két nő vitájával indult este hét óra körül. Nem sokkal később már negyven ember verekedett az utcán. Késsel vasvillákkal, ásókkal, botokkal és más tárgyakkal estek egymásnak a két tábor tagjai. A tömegverekedést a rendőrök fékezték meg - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A verekedésben egy nő és egy férfi életveszélyesen, egy ember súlyosan és egy ember könnyebben sérült meg.

A rendőrök elfogták azt a két verekedőt, akik minden jel szerint az életveszélyes sérüléseket okozták. Lefoglaltak több, a verekedésben használt tárgyat is, így például egy kést, egy vasvillát és egy ásót. A családok tagjai közül - akik a verekedésben részt vettek - több embert is előállítottak és kihallgattak csoportosan elkövetett garázdaság miatt a rendőrök. Őrizetben csak az a kettő maradt, akik az életveszélyes sérüléseket okozhatták.

Forrás: FH