Zuschlag árt Kiskunhalasnak

Élesen bírálta Zuschlag Jánost Kiskunhalas MSZP-s polgármestere. Várnai László szerint a volt országgyűlési képviselő neve az elmúlt években összefort Kiskunhalassal, és ez nem jó a városnak. Zuschlag János önkormányzati képviselő Kiskunhalason.

Zuschlag János még júniusban, egy képviselőtestületi ülés után személyesen ígérte meg a polgármesternek, hogy lemondt önkormányzati mandátumáról, ha az ügyészség vád alá helyezné a csalások ügyében. Várnai László szerint Zuschlag mandátuma a lemondással szabadulna fel a leghamarabb, mert a jogerős bírósági ítéletre még sokat kell várni. Ha a bíróság jogerős ítéletben a volt országgyűlési képviselőt eltitja a közügyek gyakorlásától, automatikusan megszűnik képviselői mandátuma.

"Úgy ment előre a közéletben, mint elefánt a porcelánboltban, azt tudom, hogy folyamatosan probléma volt körülötte, és ez már nagyon terhes volt a városnak. Azt szeretném és azt szeretnék a halasiak is, hogy Kiskunhalas végre Zuschlag-mentes övezet legyen" - mondta a Független Hírügynökségnek Várnai László, Kiskunhalas polgármestere.

A polgármester az egyetlen szocialista politikus, aki a volt országgyűlési képviselő őrizetbevétele óta nyíltan kijelentette, hogy Zuschlag Jánosnak önként vagy felszólításra, de minden tisztségéről azonnal le kellene mondania, és vegleg ki kell vonulnia a közéletből.

Márfai Péter, az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke a Független Hírügynökségnek csak annyit mondott: a párt központi álláspontja az, hogy a Zuschlag-ügyről a további fejleményekig vagy a bíróság ítéletéig nem nyilatkozik.
Forrás: FH