Kóka: Hülyíteni ott vannak a tömegpártok

Az SZDSZ nem akar letérni a reformok útjáról, lehetetlen, hogy az SZDSZ-nek más legyen a missziója, osztogatni és népet hülyíteni ott vannak a tömegpártok - mondta Kóka János Miskolcon.

A Szabad Demokraták Szövetsége elnöke úgy fogalmazott: azért mond le a gazdasági miniszterségről, mert "ezerrel akar pártot építeni", minden erejét a pártépítésre akarja koncentrálni, "mert bele fogunk pusztulni, abba, ha az SZDSZ egy budapesti belvárosi pártként" akar maradni.

Kóka János megemlítette: az SZDSZ-nek meg kell szólítani a vidéket, hiszen a legkisebb falvakban is van legalább 3-4 százalékos támogatottságuk, a városokban 8-10 százalékuk, Budapesten pedig 14-15 százalékuk.

A párt szándéka az, hogy megtalálja ott is az embereket, ahol még nincs számottevően jelen az SZDSZ. Ebben az esetben "behozható az a 8-19 százalék" - fogalmazott.

Nem a politikájukon változtatna, ha a mostaniról letérnének, az "életveszély" volna - mondta, hozzátéve: egy liberális párt nem térhet le a szabadság, a liberális piacgazdaság, társadalom- és kultúrpolitika ösvényéről.

A liberális párt képes európai módon gondolkodni, képes uniós keretek között ábrázolni Magyarország lehetőségeit, képes bevezetni ezt az országot a globális gazdaságba, képes nagyon egyértelmű üzeneteken megfogalmazni - fogalmazott Kóka János, majd azt mondta: "én nem haragszom a konzervatívokra, nem haragszom a szocikra sem, csak ők se haragudjanak ránk, de hát haragszanak".biy \ ppd

MTI 2007. szeptember 18., kedd 20:52

Információ

Forrás: MTI