Újra koncertezik a Sex Pistols

A legendás punkzenekar, a Sex Pistols kedden bejelentette, hogy novemberben egy londoni koncerttel emlékeznek meg a nagyhatású "Never Mind The Bollocks" című albumuk megjelenésének harmincadik évfordulójára. Az 1975-ben alakult együttes a punkmozgalom egy

A zenei lapok rendre a rockzene legjelentősebb albumai közé sorolják az 1977 októberében megjelent "Never Mind The Bollocks, Here's the Sex Pistols" című albumot, ami megjelenése idején hatalmas vihart kavart, többek között az olyan számok miatt, mint az "Anarchy in the UK", vagy a "God Save The Queen". A brit közszolgálati adó akkor ez utóbbi szám lejátszását betiltotta, emlékezet weboldalán a BBC.

Az együttes frontembere, John Lydon, azaz Johnny Rotten az nme.com című zenei oldalnak nyilatkozva közölte, hogy a zenekar alapító tagjai november nyolcadikán koncertet adnak Londonban. A jegyeket péntektől lehet megvásárolni a koncertre. Az együttes 1978-ban Johnny Rotten kiválása után feloszlott, és csak 1996-ban álltak újra össze egy turnéra. Utolsó koncertjüket 2003-ban adták.

A rockzene egyik legnagyobb hatású lemezének tartott albumot a harmincadik évforduló tiszteletére újra kiadják, és négy kislemezük is újra a boltokba került bakeliten. Az NME című zenei lap kampányba kezdett, hogy egyik leghíresebb számuk, a "God Save The Queen" idén a zenei listák első helyére kerüljön, ha már megjelenése idején csak a második helyig jutott.
Forrás: FH