Tanulj főzni nyolcezerért

Sokan vannak, akik nem sajnálják a pénzt arra, hogy autentikus személytől, többnyire mesterszakácsoktól sajátítsák el a főzés-sütés csínját-bínját - ezt jelzi, hogy az egyik ínyencségeket kínáló áruház főző tanfolyamai mindig telt házzal futnak, némelyikr

Olasz, francia, olasz, thai, indonéz és andalúz konyha, szarvasgomba, sör és sajt, halas ételek, praliné készítés - íme néhány téma az Ízakadémia "főzőcskéiből".

Olasz és francia szakácsok tartják az ízletes órákat, az orosz órát egy magyar séf, a thai kurzust pedig az itteni nagykövetség egyik alkalmazottja vezeti - tudta meg az MTI munkatársa az áruház illetékesétől.

A bemutatók ára nyolcezer forint körül mozog, de akad drágább is, a nyersanyagoktól függően. Előfordulhat, hogy változik a menüsor vagy a téma, attól függően, mit sikerül igazán frissen venni a piacon - olvasható a cég honlapján.

A kész művet persze el lehet fogyasztani és italt is töltenek mellé.

Olykor elegánsabb szállodákban is rendeznek főző tanfolyamot, de csak szűk körben, főleg Magyarországon élő külföldieknek, törzsvendégeknek, szakújságíróknak.

A kezdőknek szóló főzőtanfolyamok is népszerűek, ám viszonylag kevés helyen szerveznek ilyet. Budapesten csak néhány iskolában tanítják főzni a fiúkat és a lányokat, pedig sokkal többre lenne igény, ráadásul a háztartástan órákat minden gyerek kedveli.

Forrás: MTI