Molotov-koktélt dobtak az SZDSZ irodájára

Két Molotov-koktélt dobtak keddre virradó éjjel az SZDSZ XI. kerületi irodájába. A palackok közük csak az egyik repült be az irodába, de nem gyulladt ki. Balázs Gyula, a kerületi SZDSZ elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az újbudai székház e

Ezt már valószínűleg a kerítésen átmászva, az udvarból hajította el a támadó. Előtte ugyanis egy másik palackkal is kísérleteztek: azt a kerítésen kívülről dobták be, de az iroda udvarán a fal mellett összetört. Meggyulladt, de nem okozott kárt.

A Molotov-koktél valószínű azért nem gyulladt meg, mert nem benzint, hanem olajat töltöttek bele. Az iroda dolgozói kedden reggel vették észre az esetet, az ablak be volt törve, bent volt a kő, a palack és a helyiségben bűz terjengett a kiömlött olaj miatt - tette hozzá Balázs Gyula.

Balázs Gyula elmondta, hogy az iroda csendes környéken van, az elmúlt tizenhat évben nem érte támadás az SZDSZ újbudai székházát, idén viszont ez már a harmadik támadás volt. Az első két alkalommal azonban csak köveket dobáltak, amelyek az ablakokat törték be.
Forrás: FH