Adják át a parkolót!

Levélben kérte az Egészségügyi Minisztériumot a jogtalan közterület-használat azonnali megszüntetésére és - két hetes határidőt adva - a parkoló felszabadítására Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere - közölte az önkormányzat sajtóosztálya ked

A közlemény szerint amennyiben a parkolót nem adják át, akkor október 1-jét követően ezt hatósági eszközökkel hajtatják végre.

A belvárosi képviselő-testület az előző hét végén elutasította az Egészségügyi Minisztérium minden fellebbezését és jóváhagyta a polgármester nyár folyamán meghozott döntéseit.

A képviselő-testület 10 milliárd forintos bírságot rótt ki az Egészségügyi Minisztériumra közterület jogtalan használatáért, valamint kötelezte a minisztériumot a jogtalanul használt parkoló felszabadítására - olvasható a közleményben.

Ennek alapján a polgármester kedden megismételt inkasszót nyújtott be a Magyar Államkincstárnak, kérve, hogy a képviselő-testület döntésének megfelelően az államkincstár fizesse ki az Egészségügyi Minisztériumra kirótt bírságot - áll a közleményben.

Forrás: MTI