Tilos a szex a rádióban

Tizenegy rádióműsort tiltottak be a kínai hatóságok, mert szerintük a műsorokban túlságosan nyíltan beszéltek a szexről. A rádió és tévétársaságokat érintő korlátozások sorában a közönségesnek vélt, vagy a szexuális témájú műsorok ellen indított hadjárato

A hatóságok a "túlzottan szeméremsértő magatartást", egyebek között a szexuális élettel, a szexualitással kapcsolatos szerek hatékonyságával foglalkozó és más hasonló témájú műsorokat vették célba.

A szerelemről, szexről és más bizalmas témákról szóló beszélgetések rendkívül népszerűek Kínában, azonban a műsorok készítői gyakran kerülnek összetűzésbe a konzervatív kommunista gondolkodásmódú döntéshozókkal.

A legutóbbi tilalom alá került műsorokat dél-, és közép-Kínában öt állomás sugározta. A testület közleménye szerint felelősségre fogják vonni a készítőket, arra azonban nem tértek ki, hogy bűnügyi eljárást is indítanak-e ellenük.

A hatóságok korábban két rádióadást tiltottak be, amelyben nyíltan beszéltek a szexről és a kábítószerekről. Korábban a televíziós jövendőmondó, a plasztikai sebészeti és a nemi átváltoztatást bemutató műsorokat vetették le a műsorról, miután túlzottan közönségesnek találták a programokat.

Forrás: MTI